Фестивалски претстави

27.5. 2015. 20:00

ТЕАТАР „СОФИЈА“ – СОФИЈА, Р. БУГАРИЈА,

„ЅВОНАРОТ НА БОГОРОДИЧНАТА ЦРКВА ВО ПАРИЗ“

Автор: ВИКТОР ИГО

Режисер: ЛИЛИЈА АБАЏИЕВА

2.6.2015, 20:00

НАЦИОНАЛЕН ТЕАТАР – БУДИМПЕШТА, Р.УНГАРИЈА

„СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ“

Автор: ВИЛИЈАМ ШЕКСПИР

Режисер: ДАВИД ДОИАШВИЛИ

5.6.2015, 20:00
НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ – БЕЛГРАД, Р. СРБИЈА

„БЕЛО КАФЕ“

Автор: АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЌ

Режисер: МИЛАН НЕШКОВИЌ

6.6.2015, 20:00
ФЕСТИВАЛ „ФИАТ“ – ПОДГОРИЦА, Р. ЦРНА ГОРА

„ТРИ СЕСТРИ“

Автор: А.П.ЧЕХОВ

Адаптација и режија: АНА ВУКОТИЌ И СЛОБОДАН МИЛАТОВИЌ

8.6.2015, 20:00
TУРСКИ РДЖАВЕН ТЕАТАР – ИСТАНБУЛ, Р. ТУРЦИЈА
„КОГА ОВА БИ БИЛО ФИЛМ“

Автор: АЛМИР ИМШИРЕВИЌ

Режисер: БИЛГЕ ЕМИН

20.6.2015, 20:00
НАЦИОНАЛЕН ТЕАТАР – ТБИЛИСИ, Р. ГРУЗИЈА
„ДНЕВНИКОТ НА ЕДЕН ЛУДАК“

Автор: Н.В ГОГОЉ

Режисер: ЛЕВАН ЦУЛАДЗЕ

Back to Top