Купи билет он-лајн
ДЕКАМЕРОН

Премиера: 18.08.2012 - Охридско лето

Автор: Џовани Бокачо

Режисер: Боњо Лунгов

Адаптација: Иван Теофилов

 

Драматург: Иван Теофилов / Маја Енчева

Препев: Никола Маџиров

Сценограф: Диљана Прванова

Костимограф: Диљана Прванова

Композитор: Михаил Шишков

Кореограф: Константин Каракостов

 

Актери:
Тања Кочовска
Владимир Лазовски
Марија Ѓорѓијовска
Бојан Кирковски
Јелена Јованова
Магдалена Ризова - Черних
Владимир Јачев
Ана Левајковиќ
Предраг Павловски
Емра Куртеши
Мики Анчевски
Арна Шијак
Славиша Кајевски

 

Забелешка:
Претставата е во копродукција меѓу Македонскиот народен театар и Театар за деца и младинци - Скопје.

 

  • Година:: 2012
  • Премиера:: 18.08.2012
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304 и +389.2.3216.366

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725 и +389.2.3216.366

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?