Купи билет он-лајн
Алма Малер
Оценете ја претставата

Алма Малер

 • Автор: од Сашо Димоски
 • Режисер:

  Васил Зафирчев

 • Информации:

  Сценограф: Васил Зафирчев
  Костимограф: Тања Кокев
  Избор на музика: Васил Зафирчев и Сашо Димоски
  Авторска музика: Калиопи Букле

 • Премиерна изведба: Понеделник, 22 Декември 2014
 • Времетраење: 150 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала

{JEVK2EMBED}

Монодрама за две жени и дуплиран симфониски оркестар

Сите сме приказни. Од нас ќе останат делови лична историја вредни за раскажување. Животот на една жена во еден час. Животот на секој човек во еден миг. Сите чувства собрани во еден миг. И во тој миг сиот живот.

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725 и +389.2.3216.366

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?