МНТ FM - Слушајте театар
Госпоѓа министерка
Оценете ја претставата

Госпоѓа министерка

 • Автор: Бранислав Нушиќ
 • Режисер:

  Наташа Поплавска

 • Информации: Сценограф: Тања Блажевска-Христоска
  Костимограф: Александар Ношпал
  Композитор: Биба Додева
  Кореограф: Олга Боев-Панговска

 • Премиерна изведба: Сабота, 28 Март 2009
 • Времетраење: 240 минути
 • Пауза: Да
 • Сцена: Голема
 • Следни изведби:

АКТЕРСКА ЕКИПА

Весна Петрушевска – Живка Министерка
Нино Леви – Вујко Васа
Јелена Јованова/Драгана Костадиновска – Анка
Сашко Коцев – Чедо Урошевиќ
Благица Трпковска – Соја
Марија Новак – Тетка Савка и 2 полицаец
Драгана Левенска – Стилистка и нотар
Софиа Насевска -Трифуновска – Дара
Томе Витанов – Перо писар
Александар Микиќ – Ристо Тодоровиќ
Емил Рубен – Тетин Панта
Славиша Кајевски – Рака син
Никола Ацески – Перо Калениќ
Магдалена Ризова – Черних - Миле синот на тетин Панта, 1 полицаец и прислужник од министерство
Даница Георгиевска – Нада Стефановиќ (бивша министерка)
Борче Начев – Д-р Нинковиќ
Драгана Костадиновска/Дарја Ризова/Весна Гаврил – учителка по англиски јазик
Трајче Ѓоргиев – Тетин Јаков
Драгана Босниќ-Миленковска – Тетка Даца
МНТ ФМ
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА: +389.2.3230.304
АДМИНИСТРАЦИЈА: +389.2.3216.725
МАРКЕТИНГ: +389.2.3216.366

АДРЕСА: ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

Какви известувања сакате да добивате?