Duh
Сомнително лице
Оценете ја претставата

Сомнително лице

 • Автор: од Бранислав Нушиќ
 • Режисер:

  Синиша Евтимов

 • Информации:

  Соработник на режисерот: Бојан Трифуновски
  Драматурзи: Илинка Црвенковска, Братислав Димитров
  Сценограф: Љубиша Јовановски
  Костимограф: Лира Грабул
  Композитор: Мирко Попов
  Инспициент: Никола Кимовски

  Извршен продуцент: Виктор Рубен

 • Премиерна изведба: Сабота, 17 Март 2007
 • Времетраење: 150 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Голема
 • Следни изведби:

Актерска екипа


Александар Микиќ – Јеротие Пантиќ
Оливер Митковски – Виќа
Софиа Насевска Трифуновска – Марица
Никола Ристановски– Алекса Жуњиќ
Нино Леви – Таса
Иван Петрушевски (Ванчо) – Милисав
Магдалена Ризова – Черних – Анѓа
Сашко Коцев – Чорбаџи Миладин
Гораст Цветковски – Ѓока
Емил Рубен – Жика

Фото галерија

View the embedded image gallery online at:
http://mnt.mk/mk/pretstavi/somnitelno-lice#sigProId91fcf5d263
МНТ ФМ
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА: +389.2.3230.304
АДМИНИСТРАЦИЈА: +389.2.3216.725
МАРКЕТИНГ: +389.2.3216.366

АДРЕСА: ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

Какви известувања сакате да добивате?