МНТ FM - Слушајте театар
Тартиф
Оценете ја претставата

Тартиф

 • Автор: Жан Батист Молиер
 • Режисер: Галин Стоев
 • Информации: Сценограф: Венелин Шурелов
  Костимограф: Елица Георгиева
  Дизајнер на светло: Звездан Миљковиќ
  Дизајнер на тон: Александар Петровски
  Композитор на музика: Саша Карлсон
  Дизајнер на плакат: Георги Јанков
  Извршен продуцент: Симона Угриновска

 • Премиерна изведба: Вторник, 20 Декември 2016
 • Времетраење: 120 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Голема
 • Следни изведби:
„Тартиф“ не е само најголемата комедија на Молиер, туку е и едно од најубавите дела во светската книжевност. Преку главниот јунак е прикажана целата сложена психологија на побожен лицемер. Научниците откриле дека во тогашното општество имало повеќе оригинали чија копија би можел да биде Тартиф. Но, денес за нас не е толку важно која личност била прототип на Тартиф, туку поважен е фактот дека Тартиф е одраз на една општествена појава која пуштила длабок корен во тоа време.

АКТЕРСКА ЕКИПА

Тартиф – Драган Спасов
Оргон – Ѓорѓи Јолевски
Елмира – Даница Георгиевска
Клеант – Владимир Јачев
Дорина- Тања Кочовска
Маријана – Дарја Ризова
Дамис – Оливер Митковски
Госпоѓа Пернел – Катина Иванова
Валер - Никола Ацески
Господин Лојал –Александар Микиќ/Томе Витанов
Лоран и полицаецот – Кире Ѓоревски
Флипот-Тања Ивановска
Слуги/Агенти:
Слободан Илиоски
Никица Јанковски
Антонио Китановски
Андреј Лалчевски
Филип Миленкоски
Kристијан Саздовски
Харис Салкоски
Матеј Стојковски

Media

https://www.youtube.com/watch?v=00sVn85EoLU

Фото галерија

View the embedded image gallery online at:
http://mnt.mk/mk/pretstavi/tartif#sigProIdd560a364cb
МНТ ФМ
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА: +389.2.3230.304
АДМИНИСТРАЦИЈА: +389.2.3216.725
МАРКЕТИНГ: +389.2.3216.366

АДРЕСА: ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

Какви известувања сакате да добивате?