Duh
Тероризам
Оценете ја претставата

Тероризам

 • Автор: од Владимир и Олег Пресњаков
 • Режисер:

  Јордан Симонов

 • Информации: Извршен продуцент: Виктор Рубен
  Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
  Музика: Горан Трајковски
  Плакат и анимација: Срѓан Јаниќијевиќ
 • Премиерна изведба: Четврток, 16 Април 2015
 • Времетраење: 90 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
 • Следни изведби:
Тероризмот е присутен како тиранија на стравот кој ги корумпира и брутализира секојдневните аспекти на нашите животи и тука се поставува основното прашање, дали тероризмот е и наша антрополошка зададеност. Ова се само дел од тезите и дилемите кои овој текст ги поставува, низ едно комично видување фокусирано на обичните луѓе во кризни ситуации и во ситуации каде што постои висок притисок врз нив. Драмата фрагментарно напишана, во пет навидум неповрзани приказни, во себе носи една непредвидливост и динамичност карактеристична за делата на руската апсурдна комедија од почетокот на минатиот век.

АКТЕРСКА ЕКИПА

Гораст Цветковски
Славиша Кајевски
Никола Ацески
Николина Кујача
Сашко Коцев
Звездана Ангеловска
Марија Новак
Александар Микиќ
Кире Ѓоревски
Александар Михајловски
Александар Ѓорѓиески 
Борче Начев
Драгана Левенска

Фото галерија

View the embedded image gallery online at:
http://mnt.mk/mk/pretstavi/terorizam#sigProIdf1709a3bf9
МНТ ФМ
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА: +389.2.3230.304
АДМИНИСТРАЦИЈА: +389.2.3216.725
МАРКЕТИНГ: +389.2.3216.366

АДРЕСА: ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје, Македонија

e-mail: info@mnt.mk

Какви известувања сакате да добивате?