75 години МНТ
ПРЕКИНАТА ОДИСЕЈА

* Копродукциски проект помеѓу НУ МНТ и театар „Хелена Моджејевска“ од Полска

 

Автор: Роберт Урбањски

Режисер: Јацек Гломб

 

Сценограф: Малгожата Буланда

Композитор: Горан Трајковски

Камерен состав: Петар Христов, Петар Смилев, Сашко Темелкоски и Славчо Коцев

Кореограф: Александра Кочовска – Начева

 

Актери:

ПРВ ДЕЛ:

Рафал Цјелух – Портирот
Габриела Фабјан – Вјера, снимател
Бартош Буланда – Влаѓо, оператор на проектор
Анита Поденњук – Иренка, учителка
Зуза Моторњук – Јоасја, учителка
Малгожата Буланда – Хонората, готвачка
Катажина Дворак – Лена, мајка
Роберт Гулачик – Градинарот
Богдан Гжешчак – Директор на центарот
Павел Волак – Партизанот
Магда Скиба - Партизанката
Матеуш Кшик - Доне
 

ВТОР ДЕЛ:

Владо Јовановски - Вангел
Трајче Георгиев - Јанушек
Томе Витанов - Ираклис
Борче Начев - Спиро
Сашка Димитровска - Донка
Билјана Јовановска - Цвета
Софиа Насевска - Трифуновска - Димитра
Снежана Конеска - Руси - Пламенка

 

Јола Начињска и Вукица Александрова – инспициент
Јоланта Начињска и Тања Ивановска - суфлери
Илија Тарчуговски – дизајнер на светло
Игор Ѓорѓиев, Радивоје Ресниќ, Дарко Младеновски и Матеуш Макувка –светло мајстори
Ненад Трпеновски и Дамиан Костецки - тон – мајстор
Давор Черепналкоски и Дамиан Костевки - видео оператори
Горан Димов – манипулант на горен и долен погон
Ангелчо Петровски - вајар

 

Преведувач од полски јазик и соработник: Григори Поповски

Фотограф: Тамара Младеновска и Карол Будревич

Дизајн на плакат: Горјан Донев

Извршни продуценти: Симона Угриновска и Виктор Рубен

 

 

  • Година:: 2016
  • Премиера:: 17.09.2016
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304 и +389.2.3216.366

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725 и +389.2.3216.366

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/mntmk/public_html/administrator/components/com_acymailing/classes/fields.php on line 1228


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/mntmk/public_html/administrator/components/com_acymailing/classes/fields.php on line 1228