75 години МНТ

Репертоар

Женидба - Гостување

Четврток, 20 Февруари 2020 | 20:00

orig_5ae088093cfec2.97795647.jpeg

Николај Василевич Гогољ
 
 
ЖЕНИДБА 
 
Режисер и идејно решение на сценографијата:  МИЛАН КАРАЏИЌ 
Костимограф:  ДРАГИЦА ЛАУШЕВИЌ 
Избор на музиката: МИЛАН КАРАЏИЌ и БОЈАН СТОЈЧЕТОВИЌ
       
 
Улоги:
АГАФЈА ТИХОНОВНА...........................Jeлена Орловиќ
АРИНА ПАНТЕЛЕЈМОНОВНА..............Милена Јакшиќ
ФЈОКЛА ИВАНОВНА..............................Аника Грујиќ 
ПОТКОЉОСИН.........................................Милан Васиќ
КОЧКАРЈОВ..............................................Игор Дамњановиќ 
КАЈГАНА...................................................Милорад Капор
АНУЧКИН.................................................Небојша Ѓорѓевиќ 
ЖЕВАКИН.................................................Бојан Стојчетовиќ  
СТЕПАН.....................................................Бранко Бабовиќ 
ДУЊАШКА...............................................Тамара Томановиќ  
АЛЕКСЕЈ СТАРИКОВ.............................Бранко Бабовиќ 
 
Костимите и сценографијата се изработени во работилниците на  Српско народно позориште во Нови Сад. 
Претставата е копродукциски проект помеѓу Народно позориште во Приштинa и Српско народно позориште од Нови Сад
 
 
  • Локација
    Голема сцена
  • Времетраење
    90 минути
  • Изведбата е
    без пауза
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304 и +389.2.3216.366

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725 и +389.2.3216.366

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?