Сите сме птици
3 април роденден на Македонскиот народен театар
"Сонцето, колку е блиску сонцето" првата изговорена реплика во МНТ од актерката Вера Вучкова во претставата "Платон Кречет".

Ова е ден кога треба со гордост да се присетиме на великаните кои сите изминати децении го граделе и развивале националниот театар и на тие темели да продолжиме да СОЗДАВАМЕ НА СВЕТОВ УБАВИНА.

Почитувани колеги и драга публико нека ни е честит денот.

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?