Сите сме птици
8.6 | 20:00 МНТ-ФЕСТ | ДОН ЖУАН - НАРОДЕН ТЕАТАР „ИВАН ВАЗОВ“ – СОФИЈА, БУГАРИЈА
„ДОН ЖУАН“

По Жан Батист Молиер

Режисер: Александар Морфов

Сценограф: Александар Орлов и Александар Морфов

Костимограф: Марина Рајчинова

Кореограф: Мила Искренова
Фотограф: Божидар Марков

ИГРААТ:

Дејан Донков

Велислав Павлов

Ана Пападопулу

Милена Аврамова

Теодора Духовникова

Рени Врангова

Жорета Николова

Валентин Ганев

Валери Јорданов

Јулијан Вергов

Пламен Пеев

Руси Чанев

Филип Аврамов

Дарин Ангелов

Дејан Ангелов

Слав Бистрев

Ева Данаилова

Владислава Николова

За да се вклучите во актерската стихија на неверојатни сценски инкарнации.

За да видите како вечниот заводник Дон Жуан влегува во бескраен судир со љубовта, сомнежот, светот, па дури  со себеси.

За да ја почувствувате бесконечната жед да се љуби, но и невозможноста да се насити и да се наслади на љубовта.

За да си ги поставите секогаш актуелните прашања – Како живееме? И во што да веруваме?

ДОН ЖУАН:

Ја поседувам амбицијата на освојувачот. Чувствувам,

дека моето срце би можело да ја љуби целата Земјина топка.

и како Александар Македонски би посакал

да постојат и други светови, за да можам и во нив

да ги проширам љубовните освојувања.

НАГРАДИ:

АСКЕЕР 2007

- за споредна женска улога (Рени Врангова)

- за режија (Александар Морфов)

- за најдобра претстава

ИКАР 2007

- за најдобра претстава

- за режија (Александар Морфов)

- за споредна машка улога (Захари Бахаров)

Времетраење: 160 мин. со пауза
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?