Сите сме птици
„CABARET BALKAN“ - Изложба на театарски и филмски плакати по делата на драматургот Дејан Дуковски

Отворањето на изложбата е на 26ти декември со почеток во 20:30

Изложени се 68 плакати кои се само дел од над 130 плакати од досега евидентирани 107 театарски претстави и 5 долгометражни филмови.
 
BureПокрај плакатите од Македонија во збирката се опфатени и плакати од Франција, Германија, Данска, Финска, Италија, Русија, САД, Полска, Романија, Србија, Словенија, Хрватска, Грција, Бугарија...

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?