Сите сме птици
Македонскиот народен театар со претставата „Брачна игра“ вечерва во Битола го отвора 19 издание на Интернационалниот фестивал на монодрама
Македонскиот народен театар со претставата „Брачна игра“ вечерва во Битола го отвора 19 издание на Интернационалниот фестивал на монодрама


Десет актуелни монодрамски остварувања на актери од Естонија, Хрватска, Русија, Холандија, Полска, Израел, Словенија, Германија и од Република Македонија ќе се најдат во конкуренција за наградата „Гран при“ на 19 издание на Интернационалниот фестивал на монодрама, што од 5 до 9 мај, ќе се одржи во Битола. Манифестацијата ќе започне со олбиевата „Брачна игра“ што ја потпишаа Игор Џамбазов, Весна Петрушевска и Тони Михајловски, а на затворањето во чест на наградените ќе биде претставен проектот со театарска музика „На светов убавина“ од композиторот Горан Трајкоски.
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?