Сите сме птици
Почнаа пробите за новата претстава во МНТ - „Кец на десетка“

Во Македонскиот народен театар започнаа пробите за новата претстава „Кец на десетка“, работена според текстот на современиот автор Митко Бојаџиски и во режија на Драган Спасов - Дац, чија премиера се очекува на почетокот на новата сезона.
Текстот „Кец на десетка“ е урбана комедија која се случува во едно семејство.

Во претставата играат: Александар Миќиќ /Таткото Доксе, Тања Кочовска/мајката Грациела, Нина Деан/ќерката Ана и Ивица Димитријевиќ во улогата на Тоше.

Ова не е прво режисерско оставрување на Драган Спасов. Режисер е и на  хит претставата „Балкански шпиoн“ на Драмски театар – Скопје.

 

Со почит,

НУ Македонски народен театар

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?