Сите сме птици
Премиера - Говорна мана 15.3 | 20:00

Следни изведби: 16.3 | 18:00 и 29.3 | 21:00

Автор: Горан Марковиќ


Режисер: Драгана Милошевски-Попова

 

Улоги:
Мишел ― Игор Џамбазов

Славица ― Сашка Димитровска

Петар ― Ивица Димитријевиќ

Актерка ― Арна Шијак

Актерка ― Ана Стојановска

Актерка ― Билјана Јовановска


Драматург и стручен соработник: Дејан Дуковски
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Композитор: Горан Трајкоски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски
Извршен продуцент: Симона Угриновска
Лектор: Тодорка Балова
Инспициент: Вукица Александрова
Суфлер: Зорица Благоевска
Тон – мајстор: Александар Арсиќ
Оператор на светло: Радивоје Ресник
Дизајнер на плакат: Горјан Донев
Фотограф: Драган Гајиќ
Реквизитер: Исмаил Баки
Гардеробери: Фиданчо Петровски, Валентина Чонкова и Светлана Апостолска
Фризери и шминкери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Чедо Димовски и Русе Стефановски

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?