Архива на претстави

Година:

Госпоѓа министерка


Автор: БРАНИСЛАВ НУШИЌ
Режисер: НАТАША ПОПЛАВСКА


 

УЛОГИ

64232_10151419342609636_617866363_nВесна Петрушевска - Живка Министерка
Нино Леви – Вујко Васе
Јелена Јованова (Драгана Костадиновска) - Анка
Сашко Коцев – Чедо
Благица Трпковска – Соја
Марија Новак Н. – Тетка Савка и 2 полицаец
Зорица Стојановска - Стилистка и нотар
Софиа Насевска Трифуновска – Дара
Томе Витанов – Перо писар
Александар Микиќ – Ристо Тодоровиќ
Емил Рубен – Тетин Панта
Славиша Кајевски – Рака син
Никола Ацески – Перо Калениќ

 

Даница Георгиевска – Нада Стефановиќ (бивша министерка)

Борче Начев – Д-р Нинковиќ

Драгана Костадиновска (Дарја Ризова) – учителка по англиски јазик

Трајче Ѓорѓиев – Тетин Јаков

Драгана Босниќ-Миленковска - Тетка Даца

Магдалена Ризова – Черних – 1 полицаец

 

Сценограф: Тања Блажевска-Христоска

Костимограф: Александар Ношпал

Композитор: Биба Додева

Кореограф: Олга Боев-Панговска

Инспициент: Вукица Александрова

Тон – мајстор: Александар Петровски

Суфлер: Агна Николоска

  • Година:: 2009
  • Премиера:: 28.03.2009
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk