Репертоар

Танц фест - ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА!

Вторник, 04 Април 2023 | 20:00
04.04 Poster.png
ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ 2023
ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА!
 
КОДАРТС ТАНЦОВА КОМПАНИЈА, Ротердам, Холандија
НЕМОЖНА ЉУБОВ
Кореографија: Џианхуи Ванг
Музика: Нова композиција, Хошико Јамане
Драматургија: Константинос Шацикипраиос
Костими: Asalia Khadjé, Jianhui Wang
Репетитори: Кит-Дерик Рендолф, Квентин Роџер
 
ХОРИЗОНТ ОД НАСТАНИ
Кореографија: Мациеј Кузмински
Музика: Јохан Јохансон, Лет од градот (уредил Мациеј Кузмински)
Репетитори: Илона Бинарш, Нил Вердорн
ЗАЛОГ
Кореографија: Јарек Чемерек
Музика: Апарат, Крал на клубовите; Роџер Гула, Когнитивна промена; Пол
Хартнол, Сити Сенс (Ноќно возење), Бен Лукас Бојсен, Ноктурн
Репетитори: Ралица Малехунова, Сан Хи Дибен
Костими: Јарек Чемерек, Ају Аријати
НИКО
Кореографија: Ед Вубе
Музика: Џон Кејл, Моделинг, Нибелунген
Костими: Памела Хомоет
Дизајн на светло: Бено Веен
Репетитори: Сан Хи Дибен, Кит-Дерик Рендолф
ПАР
Кореографија: Рој Асаф
Музика: Јоханес Брамс, Балада во D Opus 10nr 2 – Анданте (Глен Гулд)
Костими: Рој Асаф, Асалија Каџе
Репетитори: Квентин Роџер
ФАСАДА
Кореографија: Андонис Фониадакис
Музика: Филип Глас, Виолончело Октет
Репетитори: Sun Hee Dieben
Дизајн на светло: Гербен ван дер Верт
ГОВОРОТ
Кореографија: Весел Острум
Музика: Чарли Чаплин, Големиот диктатор; Листот на албумот, прозорец
Костими: Весел Острум
Дизајн на светло: Весел Острум, Мартен ван Дорп
Репетитори: Квентин Роџер
Во чест на 30 години дипломатски врски помеѓу С. Македонија и Холандија и е поддржана од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје
 
„Таленти во движење“ е претстава која ја отсликува извонредноста и врвниот танцов потенцијал на КОДАРТС танцовата компанија, која е производ на соработката на
КОДАРТС универзитетот и „Holland Dance Festival“, еден од најзначајните светски танцови фестивали. Оваа соработка започнува во 2009 година и се развива во несекојдневна авантура во танцот, со експлозивна и заразна енергија на извонредни млади таленти, кои се ѕвездите на иднината!
Каролин Хардер
Раководител на програмата за танц, Кодартс универзитет
Самуел Вуерстен
Генерален и уметнички директор, Holland Dance Festival
„Лесно е да се види како Холандија ја одржува својата позиција како светски лидер во современиот танц (...) Би ми било тешко да најдам дури и најблаги критики за кој било аспект од настапот на вечерта. Сето тоа беше брилијантно“ – Arts Talk Magazine
 
Кодартс Ротердам
Раководител на оддел за танц: Керолин Хардер
Раководител на Кодартс танцова компанија: Кит-Дерик Рендолф
Дизајн на светло и техника: Мартен де Вијс
Костими: Асалија Каџе, Мерлин Купман
Продукција: Елен Дијкстра
Комуникации:Клаудија Класен, Лаури Кок
Холандски танцов фестивал: Уметнички и генерален директор: Самуел Вурстен
Концепт и идеја: Самуел Вурстен
Комуникации: Сандер ван Дијк, Маријк Куијт, Cherise Nieuwland, Royal Promotions
Уредници на печатена програма: Клаудија Класен, Елен Дијкстра, Маријк Куијт
Насловна фотографија и други танцови фотографии: Араш Никах
Портрети на танчерите на Кодартс танцова компанија: Готје Хемерлин, Марион Паке
Танц Фест Скопје е поддржан од Министерството за култура, Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје, Амбасадата на САД во Скопје, УГД, Виталија, Бовин
  • Локација
    Голема сцена
  • Времетраење
    минути
  • Изведбата е
    изберете
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk