Репертоар

Танц-Фест Скопје 2024

Петок, 17 Мај 2024 | 20:00
Mozaik MNT 17 MAJ.jpgТанц-Фест Скопје 2024, под мотото „Сирово: од движење до виртуозност – 20 години Извонредност во современиот танц“.

 

„Мозаик“
Кореографија и режија: Мурад Мерзуки
Асистент: Кадер Белмоктар
Костимограф: Надин Чабаниер
Продукција на „Pôle en Scènes“
Кафиг танцова компанија Франција

Pôle en Scènes
Поддржано од Француски Институт Скопје 

 

Претставата МОЗАИК, на светската кореографска ѕвезда и официјален кореограф на претстаојните летни олимписки игри во Париз, Мурад Мерзуки, донесува пресек на неговите најдобри остварувања. Публиката ќе може да ужива во виртуозноста на изведувачите и кореографско и режиско мајсторство на Мурад, со оваа извонредна танцова компанија, која е актуелна на сцените низ светот.

Мурад Мерзуки и е познат на нашата публика, по неговото гостување на Танц Фест во 2017 со претставата „Пиксел“.

 

Јубилејното издание на фестивалот е поддржано од Министерството за култура, Францускиот институт, Виталија, Бовин, Австриската амбасада во Скопје, а програмата се изведува во соработка со НОБ, МНТ, МКЦ, Националната галерија. Медиумски покровители се МРТВ, Радијата Антена5, Бубамара, Метрополис, Сити радио, Урбан ФМ.

„Сирово: од движење до виртуозност – 20 години Извонредност во современиот танц“
  • Локација
    Голема сцена
  • Времетраење
    минути
  • Изведбата е
    без пауза
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk