Новости

 • 16мај

  Премиера на Сината птица

  (Новости) 
  За 18-ти мај е закажана премиера на Сината птица.  Повеќе →
 • 16мај

  Премиера на Последна шанса

  (Новости) 
  За 21 мај е закажана премиерата на Последна шанса.  Повеќе →

Издвојуваме

Премиера „Електра“ – 05 септември 2014 во 20:00

Адаптација и режија: Андриј Жолдак

 

Наскоро…

„Електра“ во режија на Андриј Жолдак, едно од најголемите режисерски имиња на денешницата

драматичен перформанс

врз основа на античката митологија и драмите на…. Софокле и Еврипид

 

Не го пропуштајте Првиот меѓународен театарски фестивал во организација на Македонскиот народен театар. Погледајте ја програмата!

Во рамките на фестивалот ќе бидат организирани и многу работилници – не ги пропуштајте!

Работилници

ДВАЈЦА ЗА ЧАЈ
РАЗГОВОРИ
ФЕСТИВАЛСКИ КЛУБ

Повеќе

ПРЕПОРАЧУВАМЕ

Прес конференции

ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА

Со огромно задоволство ве покануваме да присуствувате на прес-конференцијата на 03 септември (среда) во 12 часот.  Повелете

Критики

Како нѐ гледаат другите, што велат за нас? Дали им се допаѓаме? Кажете ни и вие што мислите – само немој да бидете рамнодушни?

  Погледајте

Награди

Жири комисијата на прилепскиот театарски фестивал „Војдан Черодрински“ за најдобра претстава на 49-тото издание ја прогласи „Вечна куќа“ на Дејан Пројковски.

  Прочитајте

Дојдете и кажете ни здраво

Бидете дел од нас

Имаме неверојатни новости кои што сакаме многу скоро да ги поделиме со вас. Следете нѐ!

Информирајте се

Немојте повторно да пропуштите нешто што не можете да го погледнете никогаш повеќе. Пратете ни порака.

Поканете некого?

Вашите гости се и наши гости, повикајте ги преку следново видео:

Back to Top