Синиша Евтимов

Синиша Евтимов (1976, Скопје) дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје, на отсекот за театарска режија, во класата на проф. Слободан Унковски, во 1998 година. Од 2010 г. работи во Македонски народен театар – Скопје.
 
 
 

Театарски режии

 • Мој термин (2019), по мотивите на Лорен Бафи и Висенте Виљануева, адаптација и режија: Синиша Евтимов, продукција: Македонски народен театар
 • Бог на масакрот (2018), автор: Јасмина Реза, продукција „Зетски дом“, Цетиње, Црна Гора
 • Чао пријатно (2017) , продукција: Театар Комедија, Скопје
 • Жена ми се вика Борис (2017), автор: Рафи Шарт, продукција: Театар Комедија, Скопје
 • Атена со пенис (2017), автор: Александар Русјаков, продукциј: Драмски театар – Скопје
 • Вардарски пастуви (2016), според делата „Фул Монти“ и „Дамите бираат“,продукција: Театар Комедија, Скопје
 • Чолак (2015), автор: Мартин Мекдонах, продукција: Драмски театар – Скопје
 • Станица Љубов (2014), автор: Александар Русјаков, независна продукција, Клуб Станица 26, Скопје
 • Не се клади на Енглези (2014), автор: Владимир Ѓурѓевиќ, продукција: Македонски народен театар, Скопје
 • Не чукај блиску до срцето (2013), автро: Митко Бојаџиски, продукција: Народен театар „Антон Панов“, Струмица
 • Стјуардесi (2013), автор: Марк Камолети, продукција: Театар Комедија, Скопје
 • Кој се плаши од Вирџинија Вулф? (2012), автор: Едвард Олби, копродукција: „Вртелешка“ и Македонски народен театар
 • Фортинбрас е пијан (2011), автор: Јануш Гловацки, продукција: Народен театар „Ацо Шопов“, Штип
 • Така било пишано (2010), автор: Сашко Насев, продукција: Македонски народен театар
 • Што виде батлерот (2009), автор: Џо Ортон, Народен театар „Ацо Шопов“, Штип
 • Празен град (2008), автор: Дејан Дуковски, продукција: ХНК, Сплит, Хрватска
 • This is not an American movie (2008), автор: Сашо Миленковски, продукција: Народен театар – Битола
 • Сомнително лице (2007), автор: Бранислав Нушиќ, продукција: Македонски народен театар - Скопје
 • Дипломец (2004), автор: , продукција на Македонски народен театар – Скопје
 • Љубовта на Федра (2002), автор: Сара Кејн, продукција: Факултет за драмски уметности, Скопје
 • Венко (2000), автор: Благоја Ристески – Платнар, продукција: Македонски народен театар – Скопје
 • 999 Xperiment (1999), автор: Ненад Вујадиновиќ, продукција: Младински културен центар, Скопје
 • Професионалци (1999), според „The Dumb Waiter“ од Харолд Пинтер, копродукција: Млад отворен театар, Скопје и Младински културен центар, Скопје
 • Дунек (1998), автор: Ненад Вујадиновиќ, продукција: Драмски театар, Скопје
 • One for the road (1998), автор: Харолд Пинтер, продукција: Млад Балкански Театар, Сливен, Бугарија
 • Мечка (1997), автор: Антон Павлович Чехов, продукција: Факултет за драмски уметности, Скопје
 • Едмонд“ (1996), автор: Дејвид Мамет, продукција: Македонски народен театар - Скопје
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk