Торонто експрес

 • Автор: По мотивите на збирката есеи „Тибам Штркот“ на Зоран Спасов Ѕоф
 • Режисер: Јордан Симонов
 • Информации:

  Адаптација на текстот: Благоја Бошковски, Александар Микиќ и Јордан Симонов

  Извршен продуцент: Виктор Рубен

  Сценограф: Мартин Манев

  Костимограф: Роза Трајческа - Ристевска Графички дизајнер: Кристина Јорданова

  Асистент на режисерот: Деспина Тодоровска

 • Премиерна изведба: Wednesday, 15 December 2021
 • Времетраење: 75
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
 
„Торонто експрес” е агенција за помош при емиграција во Канада. Целта на работењето е да се врбуваат сите Македонци со што колективно би се иселиле во ветената земја.
Агенцијата е раководена од генералниот директор Јордан Симонов, кој е светски признат експерт во убедување како да го напуштите родното огниште и да заминете во белиот свет.
Програмата и презентацијата се подготвени од  Зоран Спасов Sоф, претседател на одборот на македонското комјунити.
Во замена за оправдано отсутниот презентер Митре Стрелата, оваа мисија во последен момент му е доделена на Александар Микиќ - презентер без грам искуство. 
Во подготовка на прекуокеанскиот ивент активно учествуваа и проект-менаџерот Виктор Рубен, коментаторот Благоја Бошковски и ПР-експертот Деспина Тодоровска.
Од македонска страна непроценлив придонес дадоа Рале (сопственик на продолжен кабел), Мартин (гуру за Пауерпоинт), како и една плавуша за која никој не знаеше што работи. 
И покрај тоа што целата екипа наликува на дружината на Алан Форд, сепак работи рентабилно и постигнува огромен успех.
 
 Зоран Спасов Sоф, автор
 
 
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk