Архива на претстави

Година:

2:1 (ДВА СПРЕМА ЕДЕН)


Режисер:
ПРЛИЧКО, Петре


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Актери:
СТОЈАНОВ, Крум - Ѓорче Сотировски, шеф на заболекарска ординација
САМОЈЛИЌ, Љубинка - Вера, студентка, негова свршеница
ЦЕКОВА, Стојка - Коца, негова мајка
ЈАКИМОВСКА, Вера - Славка, студентка, другарка на Вера
БОШКОВА, Мери - алтернација
КИРОВ, Тома - Коста, помошник на Ѓорче
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - алтернација
ПРЛИЧКО, Петре - Ане, прислужник на Ѓорче
ЦРВЕНКОВ, Благој - алтернација
КОСТОВСКИ, Драги - Томе, лекар
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Неделковски, работник
ИСАЈА, Марја - Перса, стрина на Ѓорче
ИСАЈА, Јон - Стојан, професор
ГУЛЕВСКИ, Сотир - Тоде, курир
ТРАЈКОВСКИ, Димче - алтернација
КОЧОВСКИ, Таше - Поштарот
ДАМЕВСКИ, Дарко - Осамен шетач во паркот
КАМЏИЈАШ, Чедо - Првиот заљубен
АРСОВА, Љупка - Првата девојка
СТЕВЧЕВА, Зора - Првата сестра
ПОП ЈАНКОВА, Рада - Втората сестра
ЈОВАНОВИЌ, Миливој - Втор заљубен
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Прв навивач
БОЖИНОВСКИ, Киро - алтернација
ДУКОВСКИ, Самоил - Втор навивач
КАЦАРСКИ, Иван - Трет навивач


Текст
2:1 (ДВА СПРЕМА ЕДЕН)
Автор: ИЉОСКИ, Васил

Additional Info

  • Година:: 1952
  • Премиера:: 22.01.1952
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk