Архива на претстави

Година:

АНТИЦА

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
ХРИСТОВ, Чедо

Костимограф:
ХРИСТОВ, Чедо

Музиката е на:
ЛЕБ И СОЛ

Актери:
МАДИЌ, Никола - Детето
ШЕХТАНСКИ, Александар - Деверот
ВРТЕВА, Мери - Антица
ЏУНДЕВА, Љупка - Саветка
КОСТОВСКИ, Душко - Кир Ристаки
ПОП-ХРИСТОВ, Кирил - Илија
АНДОНОВСКИ, Кирил - Николаки
ЏАМБАЗОВА, Анче - Василка
МАКСУТ, Џемаил - Турчинот
ВРТЕВА, Веска - Баба Анча
ХРИСТОВ, Чедо - Поп Јонче

Другарки на Антица:
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица
АНДРЕЕВА, Емилија
КАРАНЏУЛОСКА, Соња
КОСТОВСКА, Стојна
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Кумот
КАМЏИЈАШ, Чедо - Старосватот
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Свештеникот
МЈАКУ, Бајруш - Албанецот

Текст
АНТИЦА
Автор: КРЛЕ, Ристо

Additional Info

  • Година:: 1988
  • Премиера:: 24.06.1988
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk