Архива на претстави

Година:

АНТИГОНА ВО ТЕХНОЛЕНД

Забелешка
Копродукција со Берлинскиот фестивал

- Премиера БЕРЛИН - 08.09.1999 Скопје - 30.09.1999 - Отворање на МОТ

Драматург:
ГЕОРГИЕВСКИ, Огнен

Сценограф:
АИ-УРСУЛОВ, Бјанка

Костимографи:
АИ-УРСУЛОВ, Бјанка
ТЕМЕЛКОСКА, Марина

Актери:
ЈАЧЕВ, Владимир - Тересиј
ВЕЉКОВИЌ, Маја - Исмена
МУРАТОВСКИ, Рубенс - Гласник
ЛИЛИЌ, Дејан - Креонт
МОШЕ, Елена - Антигона
ТРПЧЕСКИ, Игор - Хемон

Текст
АНТИГОНА ВО ТЕХНОЛЕНД - АНТИГОНА
Автор: СОФОКЛЕ

Additional Info

  • Година:: 1999
  • Премиера:: 30.09.1999
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk