Архива на претстави

Година:

ЈУЛИЈ ЦЕЗАР

Режисер:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Сценограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Костимограф:
КРИСТИЌ, Дорис

Избор на музиката:
БЕЉАН, Андреј

Актери:
МИЛЧИН, Илија - Јулиј Цезар/ Духот на Цезар
РУБЕН, Емил - Октавиј Цезар
РИСТОСКИ, Кирил - Марк Антониј
ШИШКОВ, Ристо - Марк Брут
СВЕТИЕВ, Владимир - Касиј
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Каска
ЃОРЃИОСКИ, Душко - Дециј Брут
ХРИСТОВ, Чедо - Метел Цимбер
АРСОВСКИ, Петар - Требониј/ Марул
ЏУРОВСКИ, Александар - Цина
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Калпурнија
ПОПОВСКА, Јоана - Порција
ШЕХТАНСКИ, Александар - Попилиј Лена
ПОПОВ, Киро - Артемидор
КИРОВ, Тома - Гаталецот
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Поетот
ИЛИЌ, Горан - Луциј
НИКЛЕВСКИ, Живко - Пиндар
ВИТАНОВ, Томе - Слуга на Антониј
КАМЏИЈАШ, Чедо - Слуга на Цезар
ЧАКМАКОСКИ, Марјан - Месала

Новинари и војници:
КИРЈАКОВСКА, Афродита
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана
КРСТЕВСКИ, Драги
ПОСТОЛОВСКИ, Ѓорѓи
ПОСТОЛОВСКИ, Ацо
ПЕЈОВСКИ, Слободан
ГЕЛЕВСКИ, Слободан
ВЕЛИНОВ, Сенко
АНДОНОВСКИ, Слободан

Преведувач:
ЃУЗЕЛ, Богомил

Текст
ЈУЛИЈ ЦЕЗАР
Автор: ШЕКСПИР, Вилијам

Additional Info

  • Година:: 1982
  • Премиера:: 06.11.1982
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk