Архива на претстави

Година:

MAZEDONICE ZUSTANDE (МАЦЕДОНИШЕ ЦУШТЕНДЕ)

режисерот:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Соработник на Режисер:
ВЕЉАНОВСКИ, Драган

Сценограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
ПАКОВСКИ, Глигор

Актери:
СВЕТИЕВ, Владимир - Трајан Поп-Стефанов
ТЕМЕЛКОВСКИ, Петар - алтернација
РИСТОСКИ, Кирил - Самоил Поп Стефанов
ЏУРОВСКИ, Александар - Нињел Заболски
ИВАНОВА, Катина - Грета Зонтаг
ТАНЕВСКА, Мими - алтернација
ДИМИТРОВ, Братислав - Коста Вујовиќ
КОСТОВ, Димитар - Јосип Кецмен
АНДРЕЕВА, Емилија - Евгенија Занданска
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Михаил Антонов
ЏАМБАЗОВА, Анче - Роса Поп Стефанова
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Сандре Вретоски
АРСОВСКИ, Петар - Иследник на ОЗНА
ПСАЛТИРОВ, Киро - Дежурен иследник на Голи Оток
КРСТЕВСКИ, Драги - Глигориј Чуркунзе
ПОПОВ, Кирил - Директор на "Лукс"
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Тетка Вета
СТОЈАНОВСКИ, Самоил - Горан
МИТРЕВСКИ, Дарко - алтернација
МИТРЕВСКА, Соња - Вера

Текст
МАЦЕДОНИШЕ ЦУШТЕНДЕ
Автор: ПЛЕВНЕШ, Јордан

Additional Info

  • Година:: 1984
  • Премиера:: 18.01.1984
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk