СИМОНА УГРИНОВСКА

Симона Угриновска е родена на 20.10.1968 година во Скопје. Дипломира на Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Факултет за драмски уметности - отсек продукција, во класата на проф. Мартин Панчевски, во 1993 г. Како продуцент работела во Македонската радио телевизија и во Министерството за одбрана како помошник министер за издавачка дејност и аудуо и видео продукција. Од 2010 г. е продуцент во РСМ НУ МНТ, и има работено на повеќе од 15 театарски претстави, а од 2018 до 10.7.2024 година е директор на РСМ НУ Македонски народен театар.

 

ИЗВРШЕН ПРОДУЦЕНТ

 • „БЕСАЧИ“ (2019), во режија на Јавор Грдев, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“ (2018), во режија на Паоло Маџели, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН“ (2018), во режија на Ненад Витанов, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „MAMMA MIA!“ (2017), во режија на Наташа Поплавска, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „АВАНТУРИТЕ НА АЛАДИН“ (2017), во режија на Бојан Трифуновски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ГОВОРНА МАНА“ (2017), во режија на Драгана Милошевска, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ТАРТИФ“ (2016), во режија на Галин Стоев, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „КВАРТЕТ“ (2016), во режија на Зоја Бузалковска, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „СОЛАРИС“ (2016), во режија на Андриј Жолдак, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ПРЕКИНАТА ОДИСЕЈА“ (2016), во режија на Јацег Гломб (копродукциски проект помеѓу РСМ НУ МНТ и Театар „Хелена Моджејевска“ од Полска);
 • „БРАЧНА ИГРА“ (2016), во режија на Тони Михајловски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ЧИКАГО“ (2015), во режија на Наташа Поплавска, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА“ (2015), во режија на Иван Поповски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ВУЈКО ВАЊА“ (2015), во режија на Зоја Бузалковска, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ДА ТРГНЕМЕ СЕЊОР“ (2014), во режија на Нела Витошевиќ, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „СИНАТА ПТИЦА“ (2014), во режија на Златко Славенски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „АФЕРАТА ЕЛСИНОР“ (2014) во режија на Љубиша Георгиевски, , продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ВЕЧНАТА КУЌА“ (2013), во режија на Дејан Пројковски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ПОДЕМОТ И ПАДОТ НА КАБАРЕТО“ (2013), во режија на Владимир Милчин, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ЖИВОТОТ Е СОН“ (2012), во режија на Владо Цветановски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“ (2011), во режија на Бојан Трифуновски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „СВАДБАТА НА ФИГАРО“ (2011), во режија на Леван Цуладзе, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
 • „БЕСОВИ“ (2011), во режија на Златко Славенски, продукција: РСМ НУ Македонски народен театар;
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk