Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БААЛ

Режисер:
МИЛЧИН, Владимир

Сценограф:
ЏИДРОВ, Крсте

Костимограф:
ДОНЧЕВА, Елена

Актери:
СВЕТИЕВ, Владимир - Баал
РУБЕН, Емил - Мех/ Мјурк/ Болебал
ПОПОВСКА, Јасмина - Емилија/ Маја
ДОНЕВСКИ, Мирче - Д-р Пилер/ Лупу/ Гугу
АНДОНОВСКИ, Кирил - Пширер/ Вацман
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Јоханес Шмит
ТОДОРОВСКА, Даница - Јохана
АРСОВСКИ, Петар - Екарт
КОСТОВСКА, Стојна - Лујза
БОЖИНОВСКА, Валентина - Постарата сестра
КОЧОВСКА, Тања - Помладата сестра/ Пејачката
ПОПОВСКА, Јоана - Газдарицата
ТАНЕВСКА, Мими - Софија Бергер
РИСТОСКИ, Кирил - Скитникот/ Питачот
ИВАНОВА, Катина - Младата жена

Ѓубреџиите:
АБАЗИ, Рефет
ЕНДРОВСКИ, Владимир
ЛАЗОВСКИ, Владимир
ПОП-ХРИСТОВ, Кирил

Преведувач:
МАРКОСКА, Ема и
МИЛЧИН, Владимир

Текст
БААЛ
Автор: БРЕХТ, Бертолт

  • Година:: 1987
  • Премиера:: 20.09.1987
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?