Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БАЊА

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
ГЕРАСИМОВА, Милка

Кореограф:
МИЛОСАВЛЕВА, Олга

Актери:
ПРЛИЧКО, Петре - Другарот Победоносиков
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Поља
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Оптимистенко
КОСТОВСКИ, Драги - Исак Белведонски
КРСТЕВСКИ, Драги - Другарот Моментаљников
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Мистер Понткич
ВРТЕВА, Веска - Другарката Ундертон
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Проневерувачот Ночкин
ХРИСТОВ, Чедо - Другарот Велосипеткин
КАМИЈАШ, Чедо - Другарот Чудаков
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Мадам Мезаљансова
ДИНЕВСКИ, Вукан - Иван Иванович
ШИШКОВ, Ристо - Режисерот
ЏУНДЕВА, Љупка - Фосфорната жена
КОСТОВ, Димитар - Другарот Фоскин
НИНОВ, Славко - Другарот Двојкин
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Другарот Тројкин

СТРАНКИ:
КОЧОВСКИ, Таше
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера
ЦЕКОВА, Стојка
ПОПОВ, Киро - Претседател на куќниот совет
АМБАЗОВА, Анче - Разводнички:
КРСТЕВА, Катерина

Слобода - еднаквост - братство
ЏИПУНОВА, Емилија
ИЛИЌ, Јелена
ЦВЕТКОВА, Марика
ЧАКАРЕВИЌ, Александра
ЧАДИКОВА, Гордана

Преведувач:
ВИШИНСКИ, Борис

Текст
БАЊА
Автор: МАЈАКОВСКИ, Владимир

  • Година:: 1968
  • Премиера:: 15.10.1968
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?