Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕГАЛКА


Режисер:
ПРЛИЧКО, Петре


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Актери:
ПРЛИЧКО, Петре - Аџи Трајко, лихвар
ВИДОВ, Тома - алтернацуја
БОШКОВА, Мери - Велика, негова жена
ПУЦКОВА, Добрила - Ленче, нивна ќерка
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Донка, нивна слугинка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - алтернација
ФИЛИПОВА, Оливера - Мирса, сестра на Трајко
ЖИВОТИЌ, Славка - алтернација
МИТРЕВСКИ, Јордан - Бошко, млад занаетчија
ПРЛИЧКОВА, Деса - Евра, негова мајка
ЦРВЕНКОВ, Благој - Стојко, богат трговец/Трендо, бозаџија
ЧОРЕВСКИ, Трајко - алтернација
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Досе, негов син
ГЕОРГИЕВСКИ, Јордан - алтернација
КИРОВ, Тома - Митре, занаетчија
ЈАКИМОВСКИ, Петар - Трипко
ТАСЕВСКИ, Славчо - Санко
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Манас, поранешен црковен псалт
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Петко, слеп просјак
КРСТЕВСКИ, Гого - Шишко, меанџија


ВИДОВ,Тома - алтернација
СТОЈАНОВ, Крум - Екрем Ефенди, заповедник на градската полиција


Текст
БЕГАЛКА
Автор: ИЉОСКИ, Васил

  • Година:: 1948
  • Премиера:: 13.01.1948
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?