Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕЛИТЕ КОЊИ

Автор: Петре Бакевски

Драматург: Маја Мицевска

Режисер: Виолета Џолева

Сценограф: Валентин Светозарев

Костимограф: Елена Дончева

Композитор: Љупчо Константинов

Кореограф: Гордана Деан-Поп Христова

Актери:
Јордан Симонов - Даме Груев
Александар Микиќ - Никола Киров (младиот)
Николина Кујача - Невена Кирова
Оливер Митковски- Жан Марие, Тодор Александров, Христо МАтов, Георги Баждаров, Едвард Греј, ученик
Никола Ристановски - Гоце Делчев
Емил Рубен - Гроф Бертахолт, принц Фердинанд Кобуршки, д-р Христо Татарчев, Јордан Бадев
Нино Леви - Д-р Стоилов, Иван Гарванов, Бертолучи
Кирил Коруновски - Директорот Антон Поп Стоилсков
Петар Арсовски - Никола Киров (стариот)
Александар Шехтански - Фон Јагов, Стефан Стамболов, Иван Хаџи Николов, Кирил Прличев
Владимир Јачев - Владиката Григориј, поручник Симоновиќ
Кирил Мицевски - Дете
Васил Шишков - Сергеј Сезонов, Трајко Китанчев, Борис Серафов, Наум Томалевски

 

Техничка екипа:
Зорица Благоевска - суфлер
Драги Неделковски - инспициент

 

Во претставата се појавува и бел коњ од Коњичкиот клуб „Ел кабон“ Скопје.
Учествува и детски хор.

  • Година:: 2003
  • Премиера:: 11.05.2003
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?