Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕРТОЛТ БРЕХТ ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА АНТИАМЕРИКАНСКА ДЕЈНОСТ

Адаптацијата е на:
ПАНОВСКИ, Наум

Препеал:
ТОДОРОВСКИ, Гане

Режисер:
ПАНОВСКИ, Наум

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Зоран

Костимограф:
ДОНЧЕВА, Елена

Композитор:
КОНСТАНТИНОВ, Љупчо

Актери:
ЏУРОВСКИ, Александар - Раскажувачот
ГРОЗДАНОВ, Мите - Бертолт Брехт
КОСТОВ, Димитар - Стриплинг
ПОПОВ, Киро - Томас
СВЕТИЕВ, Владимир - Бомгард
РУБЕН, Емил - Кени
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Крам
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Магдовел
КРСТЕВСКИ, Драги - Вил

Преведувач:
ПАНОВСКИ, Наум

Текст
БЕРТОЛТ БРЕХТ ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА АНТИАМЕРИКАНСКА ДЕЈНОСТ
Автор: БЕНТЛИ, Ерик

  • Година:: 1977
  • Премиера:: 01.02.1977
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?