Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕСОВИ

Автор: Фјодор Достоевски

Драматург: Златко Славенски

Режисер: Златко Славенски

 

Сценограф: Владо Георгиев

Костимограф: Елена Дончева

 

Актер:
Кирил Ристовски

Драгана Костадиновска – Лиза Дроздова

Катина Иванова

Арна Шијак - Марија Тимофеевна Лебедјаткина

Славиша Кајевски

Мирослав Петковиќ

Александар Микиќ

Ѓорѓи Јолевски

Борче Начев

Владо Јовановски - Петар Степанович Верховенски

Владимир Ендровски

Сашка Димитровска

Александар Џуровски

Ненад Митевски

 

Техничка екипа:
Никола Кимовски - инспициент
Агна Николовска - суфлер

 

Продуцент: Симона Угриновска

 

  • Година:: 2011
  • Премиера:: 21.04.2011
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?