Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕСОВИ

Режисер:
МИЛЧИН, Илија

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
ЏУРОВСКИ, Александар - Григорјев
МИЛЧИН, Илија - Степан Трофимович
БОШКОВА, Мери - Варвара Ставрогина
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Липутин
АНДОНОВСКИ, Кирил - Шигалјов
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Шатов
КОЧОВСКИ, Таше - Виргински
КРСТЕВСКИ, Драги - Гаганов
КОРУНОВСКИ, Кирил - Алексеј Егорович
ШИШКОВ, Ристо - Ставрогин
ХРИСТОВ, Чедо - алтернација
ПУЦКОВА, Добрила - Прасковја Дроздова
ЏАМБАЗОВА, Анче - Даша Шатова
КРСТЕВА, Катерина - алтернација
АРСОВСКИ, Петар - Кирилов
ЏУНДЕВА, Љупка - Лиза Дроздова
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - алтернација
ПОПОВ, Киро - Маврикиј Николаевич
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Марија Тимофеевна
КИСЕЛИЧКА, Снежана - алтернација
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Капетан Лебјаткин
РУБЕН, Емил - Петар Верховенски
ДОНЕВСКИ, Мирче - алтернација
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Феѓка
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Семинаристот
ВИТАНОВ, Томе - Лјамшин
КИРОВ, Тома - Тихон
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Марија Шатова

Преведувач:
ИВАНОВ, Благој

Текст
БЕСОВИ
Автор: КАМИ, Албер

  • Година:: 1978
  • Премиера:: 22.03.1978
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?