Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕТМЕН ВРАЌАЊЕТО НА ЦРНИОТ ВИТЕЗ

Адаптација:
РИСТЕСКИ, Кристијан

Режисер:
РИСТЕСКИ, Кристијан

Сценограф:
КАМИЛОВСКИ, Марјан

Костимограф:
ЦВЕЈИЌ, Барбара

Композитор:
КОЏОБАШИЈА, Никола

Кореограф:
ШУКАРОВА, Искра

Актери:
АПОСТОЛОВСКИ, С. Митко - Бетмен
ДОНЕВСКИ, Мирче - Џејмс Гордон
РИЗОВА, Магдалена - Робин
АНДОНОВСКИ, Кирил - Алфред, Полицаец, Чувар на затвор
ПОП-ХРИСТОВ, Кирил - Џокер Мори Шербијак
ЃОРГИЕВ, Трајче - Доктор Волпер, Криминалец, Адвока, Таткото на Бетмен
ЛЕВИ, Нино - Харви Дент, Дејвид Ендокрин, Продавачот, Др Форб, Градоначалникот Стивенсон
ЕНДРОВСКИ, Владимир - Арнолд Кримп, Криминалец, Психопат
ЏУРОВСКИ, Александар - Васкез, Криминалец
ПЕТРУШЕВСКА, Весна - Елен Јиндел, Жената, Мајката на Бетмен
НАУМОВСКА, Калина - Лана Ланг, Мишел
ЕНДРОВСКА, Гордана - Проститутка, Селина
СТОЈАНОВСКИ, Самоил - Полицаец, Криминалец
ГЕОРГИЕВСКИ, Владимир - Мутант
АНГЕЛОВ, Игор - Водач на мутантите, Затвореник
ЈАНАКИЕВСКИ, Мето - Бетмен дете
РИСТОВ, Роберт - Син на Бетмен, Мутант

Техничка екипа:
НЕДАНОВСКА, Цветанка - лектор
БОШКОВА, Љупка - суфлер
ШУМАНОВСКИ, Борис - инспициент

Текст
БЕТМЕН ВРАЌАЊЕТО НА ЦРНИОТ ВИТЕЗ
Автор: РИСТЕСКИ, Кристијан
БЕТМЕН ВРАЌАЊЕТО НА ЦРНИОТ ВИТЕЗ
Автор: МИЛЕР, Френк

  • Година:: 1999
  • Премиера:: 22.12.1999
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?