Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕЗ ВИНА ВИНОВНИ

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
АВРАМОВСКИ, Драгутин - Гуте

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
БОШКОВА, Мери - Љубов Ивановна Ортадина; Елена Иванова Кручинина
ПУЦКОВА, Добрила - Гаиса Илинишина Шелавина
ШИШКОВ, Ристо - Григориј Лвович Муров
КРСТЕВА, Катерина - Анушка
ВРТЕВА, Веска - Арина Галчиха
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Нил Стратонич Дудикин
ЏУНДЕВА, Љупка - Нина Павловна Коринкина
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Шмага
КОСТОВ, Димитар - Григориј Незнамов
ХРИСТОВ, Чедо - Петја Миливзоров
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Иван

ГОСТИ:
ЦЕКОВА, Стојка
ЏАМБАЗОВА, Анче
КАМЏИЈАШ, Чедо
КРСТЕВСКИ, Драги
РОБЕВ, Ѓорѓи - Лакеј

Преведувач:
ГАВРИШ, Ксенија

Текст
БЕЗ ВИНА ВИНОВНИ
Автор: ОСТРОВСКИ, А. Н.

  • Година:: 1968
  • Премиера:: 20.09.1968
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?