Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БЕЗИМЕНИОТ

Камерна сцена „Сцена 22“


Според Електра од Софокле

Режисер: Елени Боза

 

Сценограф: Мирто Стамполу

Костимограф: Мирто Стамполу

Композитор: Златко Ориѓански

 

Актери:
Кирил Коруновски - Безимениот
Ѕвездана Ангеловска - Клитемнестра
Ѓорѓи Јолевски - Егист
Искра Ветерова - Електра
Ана Костовска - Електра
Димитрија Доксевски - Орест

 

Преведувач: Маргарита Бузалковска-Алексова

  • Година:: 2005
  • Премиера:: 10.02.2005
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?