Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БОГ

Режисер:
ОСМАНЛИ, Димитрие

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
КОНСТАНТИНОВ, Љупчо

Кореограф:
МИЛОСАВЛЕВА, Олга

Актери:
СВЕТИЕВ, Владимир - Артистот Дијабетес
РУБЕН, Емил - Писателот Хепатитес
КОСТОВСКА, Стојна - Дорис Левин
ЏУРОВСКИ, Александар - Лоренцо Милер
КРСТЕВСКИ, Драги - Трихинијадис
КОЧОВСКИ, Таше- Тилакитес
ПОПОВСКА, Јоана - Бланш Дибоа
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Боб Мојра
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Венди Мојра
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Кралот
ВИТАНОВ, Томе - Стражарот
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Жената со нож в гради
ШЕХТАНСКИ, Александар - Стенли Ковалски
КРСТЕВА, Катерина - Инспициентка

Преведувач:
ОСМАНЛИ, Томислав

Текст
БОГ
Автор: АЛЕН, Вуди

  • Година:: 1984
  • Премиера:: 15.04.1984
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?