Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БОЛВА В УВО

Автор: Жорж Фејдо
Режисер и избор на музика: Бранко Ставрев
 
Соработник на режисер: Оливер Мицевски
Драматурзи: Братислав Димитров / Загорка Поп-Антоска
Сценограф: Кирил Јовановски / Бранко Ставрев
Костимограф: Елена Дончева
 
Актери:
Марина Поп-Панкова - Антоанета
Александар Микиќ - Камиј Шендебиз
Гоце Влахов - Батистен
Владимир Јачев - Рагби
Снежана Коневска-Руси - Лисјена Хомендис де Хистангва
Васил Шишков - Карлос Хоменидес де Хистангва
Стојна Костовска - Олимпија Ферајон
Славица Ковачевиќ-Јовановска - Рајмонда Шендебиз
Нино Леви - Августин Ферајон
Александар Шехтански - Етјен
Кирил Андоновски - Виктор-Емануел Шендебиз/Пош
Јордан Симонов - Ромел Турнел
Трајче Георгиев - Доктор Финаш
Магдалена Ризова - Евгенија
 
Техничка екипа:
Боривоје Шуминовски - инспициент
 
Продуцент: Илија Рајковски 

  • Година:: 2007
  • Премиера:: 20.02.2007
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?