Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА

Адаптацијата е на:
ГЕОРГИЕВСКИ, Огнен
СЛАВЕНСКИ, Златко

Драматург:
ГЕОРГИЕВСКИ, Огнен и

Режисер:
СЛАВЕНСКИ, Златко

Сценограф:
ЗУПАНЧИЌ, Дуња

Костимограф:
ЗУПАНЧИЌ, Дуња

Избор на музиката:
СЛАВЕНСКИ, Златко и
СИМОНОВ, Јордан

Актери:
МИХАЈЛОВСКИ, Тони - Петар Стефановски
ВЕЛИНОВ, Сенко - Мориц Стакати
ШИЈАК, Арна - Вендела Бергман
ВЕЉКОВИЌ, Маја - Илсе
СВЕТИЕВ, Владимир - Професор Брабанте
БОШКОВА, Мери - Г-ѓа Бергман
СИМОНОВ, Јордан - Рилов
ТОЦИНОВСКА, Камка - Г-ца Смрт
АРСОВСКИ, Петар - Д-р Стакати
СТОЈЧЕВСКИ, Игор - Студентот, Војникот, Нуркачот

 

Текст
БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА
Автор: ВЕДЕКИНД, Франк

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 2000
  • Премиера:: 12.02.2000
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?