Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БУНТ ВО ДОМОТ ЗА СТАРЦИ

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
СТАВРЕВ, Бранко

Костимограф:
ПОЊАВИЌ, Изабела

Избор на музиката:
СТАВРЕВ, Бранко

Актери:
РИСТАНОВСКИ, Никола - Управник на домот
КОСТОВ, Димитар - Касапот
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Грофот
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Академикот
КОСТОВСКИ, Душко - Генералот
АРСОВСКИ, Петар - Поп Милош
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана - Сестра Ана
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Сестра Мери
ШЕХТАНСКИ, Александар - Мутле
ПЕТРУШЕВСКА, Весна - Силви
МИХАЈЛОВСКИ, Тони - Стево
ПОП-ХРИСТОВ, Кирил - алтернација
ЛЕВИ, Нино - Инспекторот
АНДОНОВСКИ, Кирил - Рударот

Текст
БУНТ ВО ДОМОТ ЗА СТАРЦИ
Автор: АНДОНОВСКИ, Венко

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 1994
  • Премиера:: 15.05.1994
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?