Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БУНТОТ НА КЕЈН


Режисер:
КЛАЈН, Хуго


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада


Актери:
КОЧОВСКИ, Таше - Поручник на фрегата Стивен Марик
МИЛЧИН, Илија - Поручник Барни Гринвалд
ДИНЕВСКИ, Вукан - Капетан Џеф Чали
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Капетан Блекли
ПРЛИЧКО, Петре - Капетан на корвета Филип Франсис Квиг
КОСТОВСКИ, Драги - Поручник Томас Кифер
КРСТЕВСКИ, Драги - Сигналист трета класа Џуниус Урбан
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Поручник на корвета Вилиус Севрод Кит
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Капетан на воен кораб Рендолф Садард
КИРОВ, Тома - Доктор Форест Ландин
ШАУРЕК, Миодраг - Доктор Ален Берд
БОЖИНОВСКИ, Киро - Стенограф
КАМЏИЈАШ, Чедо - Повикувач при воениот суд
ДУКОВСКИ, Самоил - Судија
ХРИСТОВ, Кирил - Судија


МИРКОВСКИ, Пантелеј - Судија


Преведувач:
МИЛЧИН, Илија


Текст
БУНТОТ НА КЕЈН
Автор: ВОУК, Херман

  • Година:: 1956
  • Премиера:: 14.09.1956
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?