Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

БУРЕ БАРУТ

Режисер:
МИЛЕНКОВСКИ, Сашо

Сценограф:
ТАБАЧКИ, Миодраг

Костимограф:
СПИРОВСКИ, Тихомир

Избор на музиката:
МИЛЕНКОВСКИ, Сашо

Актери:
РИСТАНОВСКИ, Никола - Андреа
ЃОРГИЕВ, Трајче - Полицаецот
ГЕОРГИЕВСКА, Даница - Светле
МИХАЈЛОВСКИ, Тони - Ѓорѓи
ЛЕВИ, Нино - Гела
ЈАЧЕВ, Владимир - Топук
ЕНДРОВСКИ, Владимир - Борис
СИМОНОВ, Јордан - Кирил
ЏАМБАЗОВ, Игор - Мане
КОСТОВСКИ, Душко - Димитрија
АРСОВСКИ, Петар - Ангеле
ДОНЕВСКИ, Мирче - Свето
РУБЕН, Емил - Благоја/човекот
РИЗОВА, Магдалена - Аце
ЈОВАНОВСКИ, Владо - Симон
ПОПОВСКА, Јасмина - Ана

Текст
БУРЕ БАРУТ
Автор: ДУКОВСКИ, Дејан

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 1994
  • Премиера:: 15.10.1994
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?