Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЧЕКОР ДО ЕСЕНТА

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
ГЕРАСИМОВА, Милка

Актери:
КОСТОВ, Димитар - Рошко Подгорски
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Инж. Митко Подгорски, негов син
ШИШКОВ, Ристо - Инж. Драшко Каровски
ПУЦКОВА, Добрила - Инж. Борика Корда
ЏУНДЕВА, Љупка - Маја Подгорска, балерина, жена на Мишко
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Службеничка во проектантско биро
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Продавач на весници
ПОПОВ, Кирил - Келнер

Текст
ЧЕКОР ДО ЕСЕНТА
Автор: АРСОВСКИ, Томе

  • Година:: 1969
  • Премиера:: 28.02.1969
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?