Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЧЕРЕП

Режисер:
ЛИЛА, Кемал

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
ЛИЛА, Кемал и
РАДОВАНОВИЌ, Драган

Актери:
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Д-р Далбанезо
КИСЕЛИЧКА, Снежана - Ќерката
ПУЦКОВА, Добрила - Домарката
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Проститутката
КОСТОВ, Димитар - Педро
ШЕХТАНСКИ, Александар - алтернација
ВИТАНОВ, Томе - Поетот
ХРИСТОВ, Чедо - Вилијамс
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - Паулина
АНДОНОВСКИ, Кирил - Посредникот
КОРУНОВСКИ, Кирил - Лекарот

Преведувач:
ЕМИН, Илхами

Текст
ЧЕРЕП
Автор: ХИКМЕТ, Назим

  • Година:: 1980
  • Премиера:: 18.05.1980
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?