Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЧОРБАЏИ ТЕОДОС

Режисери:
ПРЛИЧКО, Петре и
НИКОЛОВСКИ, Тодор

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Чорбаи Теодос, богат трговец
БОШКОВА, Мери - Кева, негова жена
КАМЏИЈАШ, Чедо - Томче, негов син
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Спиро, негов слуга
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Наца, негова жена
ЏУНДЕВА, Љупка - Стојанка
ПУЦКОВА, Добрила - Евка, тетка на Стојанка
ПРЛИЧКО, Петре - Арсо, бакал
КОЧОВСКИ, Таше - Поцко, православен циганин
ЦЕКОВА, Стојка - Петрија, негова жена
КИРОВСКИ, Тома - Ампо, син на Поцко
МАДИЌ, Радован - Ѓоре, син на Поцко
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Ристе, син на Поцко
ЛОЗАНОВСКИ, Петар - Коле, син на Поцко
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Цонка, нивна баба
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Селанецот
АРСОВСКИ, Симеон - Панко кообашија
ДИНЕВСКИ, Вукан - Панко коџобашија

Текст
ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
Автор: ИЉОСКИ, Васил

  • Година:: 1965
  • Премиера:: 12.05.1965
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?