Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЧОРБАЏИ ТЕОДОС

[vc_row][vc_column]


Режисер:
ПРЛИЧКО, Петре
НИКОЛОВСКИ, Тодор


Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко


Актери:
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Чорбаи Теодос
АРСЕНСКА-ВЕЛМОЖАНИН, Драга - Кева
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Томче
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Спиро
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Нага
ЏУНДЕВА, Љупка - Стојанка
ПУЦКОВА, Добрила - Евка
ПРЛИЧКО, Петре - Арсо
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Поцко
ЦЕКОВА, Стојка - Петрија
ШАУРЕК, Миодраг - Ампо
КРСТЕВСКИ, Драги - Ѓоре
БОЖИНОВСКИ, Киро - Ристе
ТОДОРОВСКИ, Божидар - Коле
ИСАЈА, Марија - Цонка
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Селанецот
ДИНЕВСКИ, Вукан - Панко


Текст
ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
Автор: ИЉОСКИ, Васил

  • Година:: 1957
  • Премиера:: 28.05.1957
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?