Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЧОРБАЏИ ТЕОДОС – Премиера, Гостивар

Режисер:
АЛЕКСОВ, Ацо

Сценограф:
ХРИСТОВ, Чедо

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
МАСЕВСКИ, Димитар

Кореограф:
МИЛОСАВЛЕВА, Олга

Актери:
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Теодос, богат трговец и лихвар
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Кева, негова жена
ВИТАНОВ, Томе - Томче, син на Теодос
КРСТЕВСКИ, Драги - Спиро, слуга на Теодос
ЏАМБАЗОВА, Анче - Наца, слугинка, жена на Спиро
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана - Стојанка, сиромашна девојка
ВРТЕВА, Веска - Ефка, нејзина тетка
КОСТОВ, Димитар - Арсо, бакал
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Поцко, христијански Циганин
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Петриа, негова жена
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Ампо - негов син
АРСОВСКИ, Петар - Ѓорго - негов син
ШЕХТАНСКИ, Александар - Ристе - негов син
КОРУНОВСКИ, Кирил - Коле - негов син
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Цонка, нивна баба
РИСТОСКИ, Кирил - Селанецот
РУБЕН, Емил - Панко, коџобашија

Текст
ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
Автор: ИЉОСКИ, Васил

  • Година:: 1978
  • Премиера:: 19.12.1978
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?