Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЦРНА ДУПКА

Режисер:
МАЏЕЛИ, Паоло

Сценограф:
ЧУТУРИЛО, Марина

Костимографи:
КАПЕТАНОВИЌ, Анита и
КАПЕТАНОВИЌ, Бруно

Композитори:
ВРАНЕШЕВИЌ, Предраг и
КОНСТАНТИНОВ, Љупчо

Актери:
СТОЈАНОВСКИ, Ненад - Силјан
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Таткото
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Мајката
БОГОЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Љиљана - Магда
ИВАНОВА, Катина - Соња
ТРПКОВА, Синоличка - Светле
СВЕТИЕВ, Владимир - Перо
ЧАМИНСКИ, Александар - Максо
ТАНЕВСКА, Мими - Цвета
ПОПОВСКА, Јоана - Ана

Текст
ЦРНА ДУПКА
Автор: СТЕФАНОВСКИ, Горан

  • Година:: 1988
  • Премиера:: 10.02.1988
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?