Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ЦРНИЛА

Режисер:
МИЛЧИН, Илија

Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
ПУЦКОВА, Добрила - Неда
КОСТОВСКИ, Драги - Иван
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Милка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - алтернација
ШИШКОВ, Ристо - Луков
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - алтернација
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Христов
ПРЛИЧКО, Петре - Фезлиев
КАМЏИЈАШ, Чедо - Методи
ХРИСТОВ, Чедо - Младичот

Текст
ЦРНИЛА
Автор: ЧАШУЛЕ, Коле

  • Година:: 1961
  • Премиера:: 26.01.1961
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?